Klaus Iohannis: ”Prefecturile ar trebui desființate”

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, și europarlamentarul Eduard Hellvig au venit marți la Zalău pentru a se întâlnii cu activiștii liberali și să convingă lumea să iasă la vot, duminică, 25 mai. În discursul său mobilizator, primarul Sibiului s-a arătat nemulțumit de salariile mici din administrația publică, însă a recunoscut că atâta timp cât PNL a fost la guvernare alături de PSD nu s-a făcut nimic pentru a repara această ”nedreptate”. ”Nu am făcut nimic. Nu putem spune după ce am ieșit de la guvernare că numai ăia au fost vinovați. Dar ne-am retras pentru că nu am vrut să ne încălcăm principiile și îi lăsăm pe ei (n.r. – PSD) să guverneze”, a declarat Iohannis. Răspunzând unei întrebări venite din partea presei, prim-vicepreședintele liberal crede că ar trebui desființate prefecturile. ”Trebuie depolitizată administrația și să ne hotărâm odată până unde mergem cu schimbările politice. Acest joc de-a v-ați ascunselea cu prefecții, că sunt apolitici, când, de fapt, sunt puși politic nu este benefic. Pentru mine prefecturile sunt inutile. Putem înființa centre prefecturale care să verifice legalitatea actelor emise de administrația locală. Avem nevoie de profesioniști, care să nu-și facă griji pentru ziua de mâine”, a subliniat Iohannis. Acesta a dat asigurări că în cazul în care Crin Antonescu va fi președintele țării iar el prim-ministru își va pune în aplicare planurile. Tot în ce privește politizarea administrației și a instituțiilor publice, președintele PNL Sălaj, Radu Căpîlnașiu, spune că susține schimbările politice, dar cu o condiție. ”Aș propune ca directorii să fie schimbați politic, dar cel executiv să rămână. Cel pus politic să fie responsabil de aplicarea programului de guvernare. Oricum, nu cred că în Sălaj s-a creat o fobie legată de schimbările impuse de liberali”, a opinat Căpîlnașiu.
De asemenea, Marian Petrache, coordonatul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, susține că după data de 25 mai, directorii liberali din deconcentrate vor fi schimbați. ”PSD a avut în campanie sloganul USL trăiește și din acest motiv au făcut acest mic compromis să păstreze directorii liberali. După 25 mai nu vor mai fi directori”, a spus Petrache.
Nu în ultimul rând, europarlamentarul Eduard Hellvig, originar din Zalău, a declarat că ”tentația politicului este aibă un control cât mai mare asupra instituțiilor publice pentru a controla votul”. ”Trebuie să se înceteze odată cu numirile și schimbările politice. Nu vrem să se mai întâmple astfel de lucruri”, a afirmat Hellvig.

7 Thoughts to “Klaus Iohannis: ”Prefecturile ar trebui desființate””

  1. Anonim

    Chiar ca sunt inutile.S-au mentinut aceste structuri bugetivore care nu au nici o utilitate practica.Nenea asta a aruncat PNL-ul in opozitie pana in 2016 sau poate mai incolo dar in ce priveste prefecturile si utilitatea lor are dreptate.

  2. Anonim

    Nu sunt liberal,dar sunt perfect de acord cu desfiintarea Prefecturilor.Numai sa-si mentina aceasta pozitie si cand ajung la guvernare!

  3. szilaghi

    Domnule Hellvig, nu trebuie sa va dea PSD oameni afara,ati avut voi grije sa ai dati singuri.In ce deconcentrate mai aveti directori?

  4. Anonim

    adevarul ca numai asa putem scapa de securistu din fruntea CJ Salaj

  5. vlad tepes

    A fost si este o pata pe judetul nostru ca de peste 10 ani acest judet este condus de securisti……….vezi Tibi Marc, Stanca, Butiri, Ciunt(finu lui Marc)………..!

  6. Anonim

    Au directori liberalii-pe Coste la Salvare,Guset la RAR,Vaida Bella la APIA,Muresan la AJOFM,si mai sant citva .I-au mentinut in functii pesedistii care conduc judetul de vreo 13 ani pentru ca la ei in partid chiar nu au oameni capabili sa ocupe astfel de functii .Nu pot sa puna sefi de institutii chiar pe oricine.

  7. Zalauanul

    De acord cu desfiintarea prefecturilor. Judetele sa fie conduse de presedinti alesi, care daca nu dau randament, peste patru ani (sau mai devreme, daca mai ajuta si DNA) pot fi schimbati.
    Dar o intrebare la liberali: Oare dl. Bancea Gh. la ISJ a fost pus dupa merite? Sau pe criteriu politic? Ca profesori, ca dumnealui sunt cam 2000 in acest judet. Sau a fost la tragere la sorti? Si a castigat Ghita Bancea (din Biusa).

Leave a Comment